Uit de krant: Linge is de goed gevulde waterkraan van Rivierenland en de Betuwe

Van verlaten kanaal naar levendige rivier

Uit de krant: Linge is de goed gevulde waterkraan van Rivierenland en de Betuwe

juli 27, 2019 Uncategorized 0

Algemeen Dagblad

Eric Wijnacker 

TIEL – Nederland zucht onder de extreme hitte, maar de inwoners en fruittelers in Rivierenland hoeven zich geen zorgen te maken: er is nog voldoende water. De Linge is de waterkraan bij uitstek van de Betuwe, en nog een goed gevulde ook.

,,Natuurlijk is waterschap Rivierenland alert”, zegt woordvoerder Lotte Katee, ,,maar er is geen reden voor grote zorgen. Qua veiligheid letten we met name op de dijken in de Alblasserwaard omdat de grond daar anders is dan op de Betuwse klei. Maar ook daar is de situatie rustig. En qua waterveiligheid om te zwemmen zijn er weliswaar meldingen van algen en botulisme, maar niet meer dan in voorgaande jaren.’’

Lees verder op https://www.gelderlander.nl/tiel/linge-is-de-goed-gevulde-waterkraan-van-rivierenland-en-de-betuwe~a1795fc1/